Silniční tretry Sidi

Pokračování mini série o legendární značce Sidi. V tomto dílu potěšíme zastánce silniční cyklistiky a podíváme na silniční řadu treter.

U silničních treter se s turistikou vůbec nepočítá. Podrážka není přizpůsobená delší chůzi navíc silniční kufry jsou o dost větší než ty horské, takže v podstatě chodíte po nich. Když už mluvíme o silničních kufrech, tak je důležité zmínit, že hlavní rozdíl mezi MTB tretrou a silniční tretrou je v podrážce a montážních bodech, ty jsou zcela jiné, proto nelze tyto dva druhy zaměňovat.

Základní model Alba

U silniční cyklistiky je efektivita šlapání mnohem důležitější než u té horské. Proto i základní model nabízí tuhou karbon-kompozitovou podrážku. Botička je stejná jako u horského modelu Trace – tedy je vyroben z materiálu Politex, který je dobře omyvatelný a nabízí zapínání v kombinaci kolečka a suchých zipů. Ideální model pro ty, kteří silniční cyklistiku mají jako volnočasovou aktivitu, nebo její kouzlo teprve objevují.

Vstupní Sidi Alba

Oblíbený model Genius 7

Populární model Genius 7 nabízí také karbon-kompozitovou podrážku, která poskytne dostatečnou oporu i při svižné jízdě. Zapínání je zde vyřešeno pomocí přezky s ozubeným páskem vylepšenými suchými zipy, které vydrží déle funkční a také pevněji drží na svém místě. Tretra je vyrobena z ekologického materiálu Microtech, který odpuzuje vodu, je odolný, lehký a prodyšný. Navíc pata, ozubený pásek i přezka jsou dostupné jako náhradní díl, proto se nemusí bát, že vaše tretry budou muset předčasně do důchodu.

Oblíbené Sidi Genius 7

Vyšší střední třída Ergo 5

Pokud to se silniční cyklistikou myslíte opravdu vážně, ale na závodní nasazení se ještě necítíte, tak doporučujeme sáhnout po modelu Ergo 5. Ten pro rok 2019 prošel drobnými změnami, které jsou hlavně vidět na novém svěžím designu. Oproti základní řadě nabízí model Ergo 5 tužší karbonovou podrážku twelve carbon composite, která je složená ze dvou částí – střed je vyroben z uhlíkových vláken a okraje jsou vyrobeny z karbon-kompozitové směsi. Díky tomu získáte levnější podrážku s velmi dobrou tuhostí, protože tužší karbon máte na místech, kde je nejvíc potřeba. Zapínání je řešeno vylepšeným suchým zipem a dvěma kolečky, které lze snadno a přesně nastavit, takže je vhodné i pro vyšší nárty. I zde se jedná o dostupné náhradní díly.

Vyšší střední třída – Sidi Ergo 5

Vítejte v profesionální řade s modelem Wire 2

Model Wire 2 se již běžně objevuje mezi profesionály. Zahlédnout jej můžete i v pelotonu Tour de France. Nabízí ty nejlepší materiály, propracovaný způsob zapínání, nastavitelnou patu a hlavně velmi tuhou a odvětranou karbonovou podrážku. Umělá kůže z mikrovlákna TechPro je ekologická a byla stvořena pro závodní nasazení. Bota tak nabízí maximální možné přizpůsobení vaší noze, dobrou prodyšnost a je předurčena k maximálnímu závodnímu nasazení. Dobře poslouží i těm, kteří si rádi dopřejí jen to nejlepší nebo v sedle tráví hodně času.

Vstupní model do nejvyšších řad Sidi Wire

Top model Shot

Na vrcholu modelové řady sedí model Shot. Ten se příliš neliší od modelu Wire 2. Drobný rozdíl najdeme v nastavitelné patě, která je vybavena odrazkami, pro lepší viditelnost i za zhoršených světelných podmínek. A jiný systém zapínání, která sice také využívá dvě kolečka, ale ta jsou umístěná blízko sebe přímo na jazyku. Nazouvání i vyzouvání je tak snazší. Jinak použitý materiál i podrážka jsou stejné.

Top model Sidi Shot

Porovnání podrážek

Na obrázku níže můžete vidět rozdíly mezi jednotlivými druhy podrážek. Snadno tak můžete porovnat v čem tkví ten rozdíl.

Triatlonový speciál T4

Pro příznivce triatlonu má značka Sidi speciální model T4. Ten je plně přizpůsoben triatlonovým závodům – tedy nabízí tuhou karbonovou podrážku twelve carbon composite, stejně jako model Ergo 5 navíc je navržen tak, aby se snadno obouval při přechodu z vody na kolo. Je vyroben z perforovaného materiálu Politex, který je velmi vzdušný a tedy ideální na závodní nasazení a mokré nohy z plavecké etapy. Suché zipy a specifický střih je přizpůsoben snadnému obutí, aby jste nepřicházeli o cenné vteřiny. A velké oko na patě, které také usnadňuje obouvání v závodním tempu.

Triatlonové tretry Sidi T4

Závěr

Tak teď už víte, že značka Sidi toho má opravdu co nabídnout. Srdce svých fanoušků si získala skvěle propracovaným zpracováním, kvalitou a odolností a hlavně velkou nabídkou náhradních dílů, které prodlužují životnost tretry. Pokud jste článek o horských tretrách ještě nečetli, tak doporučujeme se na něj zde kouknout. No a pokud Vás některý z modelů oslovil, tak neváhejte přijít na naše prodejny XCR, Herpšická 5a nebo Herčíkova 1a a osobně si jej vyzkoušet.