Horské tretry Sidi

Značka Sidi je mezi cyklisty velmi oblíbená a to hlavně díky svým legendárním tretrám. Co tato značka nabízí a pro koho je určena? Na to se podíváme v tomto v článku…

Historie firmy Sidi sahá až do roku 1960, od té doby nasbírala řadu zkušeností. A to že se jí opravdu daří je každoročně vidět v pelotonu Tour de France nebo na mistrovství světa v cross-country. V nabídce Sidi najdete horské i silniční tretry od základních a turistických modelů až po závodní kousky, stejné jako používají profíci na závodech. Abychom vás neunudili dlouhým textem, tak se v tomto článku podíváme pouze na horské modely.

Turistický model

V této kategorii nabízí značka Sidi model SD15, který je charakteristický svoji podrážkou. Ta je svým dezénem velmi podobá turistické obuvi, ale bota je mnohem tužší, takže při šlapání nabízí potřebnou oporu. Navíc je vybavena montážními body pro kufry nášlapných pedálů SPD, které můžete zakryt krytkou, takže pak můžete tretry použít i na běžné pedály. Krytka je součástí balení. Model SD15 doporučujeme fanouškům cykloturistiky, kteří kombinují jízdu na kole s objevováním památek či jiných zajímavostí po cestě. Tretry díky své tuhosti nejsou určeny pro delší chůzi, ale dezén podrážky je přizpůsobený chůzi mnohem lépe než u sportovně laděných modelů.

Model SD15

Sportovně laděné modely

Sportovní modely mají oproti turistickým tužší podrážku, jiný střih a zcela jiný dezén, který se na chůzi nehodí. Jsou to boty dokonale přizpůsobené pro jízdu na kole. Pomůžou vám tak zefektivnit vaše šlapání, drží nohu ve správném směru a jízda je tak zdravější, rychlejší a pohodlnější.

Základní model Trace

Modelová řada MTB treter Sidi začíná na modelu Trace. Ten se skvěle hodí pro ty, kteří s nášlapným systémem chtějí začít a nebo pro příznivce rekreační cyklistiky. Systém zapínání kombinuje kolečko a suché zipy. Kolečko skvěle drží a umožňuje citlivé dotažení, navíc je dostupné jako náhradní díl. Bota je vyrobena z materiálu Politex, který je odolný a dobře omyvatelný. Model Trace má dostatečné množství větracích otvorů, takže se nemusíte bát, že se v horkých letních dnech zapaříte. Vylepšená plastová podrážka RS17 je dostatečně tuhá a navíc neklouže ani na mokrém povrchu.

Model Trace

Populární Eagle 7

Nejoblíbenějším kouskem je o řadu vyšší model Eagle 7. Oproti modelu Trace kombinuje zapínání na suché zipy s ozubeným páskem. Ozubený pásek je dostupný jako náhradní díl včetně polstrovaného nártního pásku a spony. Suché zipy jsou u tohoto modelu vylepšené o plastové ozubení, které zvyšuje jejich životnost a pevnost. Nové modely SR jsou navíc vybavený stejnou vylepšenou plastovou podrážkou RS17 jako u modelu Trace, která neklouže ani na mokrém podkladu. Kromě lepší podrážky je nový i decentnější a nadčasový desing dostupný ve dvou barvách – černé a bílé.

Model Eagle 7

Dragon 5 – karbonová podrážka a výměnný dezén

Pokud jízda na horském kole je pro vás sport číslo jedna, tak se doporučujeme podívat na model Dragon 5. Ten nabízí kvalitní tuhou karbonovou podrážku pro velmi efektivní přenos sil a výměnný dezén, který prodlouží životnost treter o pár sezón navíc. Propracovanější zapínání pomocí dvou koleček a vylepšeného suchého zipu s plastovým ozubením spolehlivě a citlivě utáhne tretru a navíc vydrží i časté používání. Kolečka jsou dostupná jako náhradní díl, takže ani pád a zlomené kolečko neznamená, že se musíte se svými oblíbenými tretrami rozloučit.

Model Dragon 5

Top modely Tiger a Drako 2

Pro skutečné závodníky nebo pro ty, kteří se spokojí jen s tím nejlepším jsou tu modely Drako 2 a Tiger. Ty jsou našlapané nejlepšími materiály a technologiemi, které mají jediný cíl – být na cílové čáře jako první. Základem je ta nejlepší karbonová podrážka MTB SRS carbon-ground sole, kterou Sidi nabízí, s vysokým indexem tuhosti. Umělá PU kůže Microfiber TechPro, ze které jsou oba modely vyrobeny, je velmi funkční, odolná, stabilní a odpuzuje vodu. Nastavitelná pata přizpůsobí tretru každé noze a minimalizuje pohyb během šlapání, takže se můžete plně soustředit pouze na váš výkon. Rozdíl mezi modely je hlavně ve stylu zapínání a je jen na vás, který z nich budete preferovat. Náhradní díly jsou samozřejmostí.

Model Drako 2
Model Tiger

Závěr

I my jsme fanoušci treter Sidi a proto u nás můžete najít jednu z největších nabídek v ČR a na Slovensku. Všechny zde uvedené modely najdete na našem e-shopu a na prodejně XCR Heršpická 5a, pár vybraných kousků jsme pro Vás připravili i na prodejně v Králově poli. Článek i video o silniční modelové řadě pro vás již připravujeme, takže určitě sledujte náš blog, Youtube kanál nebo facebookový profil ať vám neuteče žádný další zajímavý obsah ze světa cyklistiky!