Aktualizace elektrokol Specialized

Majitelé elektrokol Specialized v těchto dnech obdrželi informaci od výrobce, že je k dispozici nová aktualizace firmware pro Vaše kolo Specialized Turbo, která mimo jiné přináší i lepší využití baterie.

Tato aktualizace je u nás zdarma a trvá u většiny modelů jen pár minut, proto Vám ji rádi provedeme na počkání. Aktualizace se týká i přídavných baterií k modelům SL (Range Extender), takže pokud ji máte, vezměte ji také s sebou.

I v tomto případě je lepší, abyste se objednali pomocí on-line formuláře na našem webu. Jen tak máte zajištěno, že nebudete muset čekat na dokončení operace u předchozího objednaného zákazníka. Navíc si na Vás můžeme vyhradit více času a při té příležitosti zkontrolovat stav kola a doporučit Vám případný servis, abyste si na jaře mohli kolo užít na 100 %. Spojení aktualizace a posezónního servisu je v tomto čase ideální kombinací. Vyhnete se tak dlouhým čekacím lhůtám v sezóně.

Vaše krátké čekání Vám zpříjemníme kávou zdarma a můžeme Vám ukázat některých novinek Specialized, které již máme skladem. Třeba revoluční model gravel biku Diverge STR se zadním odpružením Future Shock.

Aktualizaci zdarma nabízíme všem majitelům kol Specialized, nejen našim zákazníkům. Těšíme se na Vaši návštěvu!

I když se k nám s Vaším elektrokolem nedostanete, rádi Vám nabídneme alespoň několik doporučení ohledně „zimního uskladnění“ Vašeho elektrokola.

  • Nikdy nenechávejte elektrokolo v nevytápěných prostorách, mráz může výrazně snížit kapacitu Vaší baterie nebo ji úplně zničit. Určitě nenechávejte elektrokolo (ani kolo) na balkóně, kde je výrazně vyšší vlhkost.
  • Baterie by měla být nabitá, ideálně tak na 70 %. Rozhodně nemějte baterii dlouhodobě zcela vybitou, snižuje se tím její kapacita.
  • Doporučujeme vyčistit a namazat řetěz, díky tomu předejdete zreznutí řetězu a případné nutnosti předčasné výměny.
  • Pokud máte kola s bezdušovou úpravou, není na škodu kola občas roztočit, aby nedošlo k usazení a zaschnutí těsnícího tmelu v jednom místě pláště. Odstranění zaschlé hmoty může být dost náročné.  Doplnění hmoty před zimou také nedoporučujeme, o to víc hmoty se Vám usadí. To nechte až na jaro.