TREK Procaliber 9.7 2019 – nekorunovaný král poměru cena/výkon



Dnes si představíme jedno hodně zajímavé kolo z naší nabídky. Jedná se o model Procaliber od firmy Trek, konkretně specifikace s číslem 9.7 a co se pod touto číslovkou ukrývá?

  • dvanácti rychlostní sada Sram Eagle
  • karbonový rám s doživotní zárukou
  • pružící prvek IsoSpeed
  • karbonová kola už v základu
  • oblíbená vidlice Rock Shox Reba

Tohle všechno za cenu 63.990 Kč a to ještě nevíte o všech parádičkách na tomto kole, tak se na to pojďme podívat.

Historie modelu Procaliber

Model Procaliber je v nabídce firmy Trek již od roku 2016, kdy nahradil oblíbený model Superfly. Hlavním tahákem tohoto modelu je pružný prvek IsoSpeed, který si dnes také představíme.

Rám

Základem každého kola je rám, tady Trek vsadil na osvědčený OCLV karbon speciálně vyráběný pro horská kola, který vyniká svou tuhostí, unikátním složením a postupy vrstvení materiálu. Kónická hlavová trubka, vnitřní vedení řazení, a G2 geometrie, která zaručuje skvělou ovladatelnost kola. To vše je podtrženo doživotní zárukou na rám. Kolo, respektive rám je dostupný ve dvou barevných variantách. Šedá a vínová červená.

IsoSpeed

Zmiňoval jsem také pružný prvek IsoSpeed, ten používá Trek na svém silničním kole Domane již od roku 2013, je tak již léty prověřený. Model Procaliber je první horský model kola, na kterém je osazen.

Tento prvek umožňuje otáčení sedlové trubky nezávisle na horní rámové trubce, čímž se zvyšuje pružnost ve svislém směru. V praxi kolo pěkně žehlí drobné nerovnosti a pokud vletíte v sedě do nějaké větší díry, rám propruží a vy nedostanete takovou pecku do zad.

Odpružení

Vidlice je speciálně vyrobena pro Trek s G2 geometrii s offsetem 51 mm. Jedná se o oblíbený vzduchový model Rock Shox Reba se zamykáním z řídítek.

Karbonová zapletená kola

Velkým překvapením jsou na tomto modelu karbonová kola, která v této cenové kategorii rozhodně nejsou standardem. Můžete je obout na bezdušáky a takzvané boostové náboje dodají kolům zvýšenou tuhost.

Sram NX Eagle

O pohon se postará oblíbená a cenově dostupná dvanácti rychlostní sada Sram NX Eagle s velkým převodovým rozsahem.

Za zmínku stojí také karbonová sedlovka, která ve spojení s IsoSpeed přidá další kousek pohodlí pro Váš zadek a záda. Co se týče pohodlí osadil výrobce i velmi pohodlné silikonové gripy Esi chunky, ty jsou jedny z nejlepších na trhu.

Hmotnost kola

Určitě Vás bude zajímat hmotnost, ta se ustálila na hodnotě 10,96 kg. Docela slušné co říkáte? Celkově bych toto kolo zařadil mezi volbu nejlepší poměr cena/výkon.


Model Procaliber nabízíme v několika variantách, kompletní nabídku naleznete ZDE. Líbí se Vám toto kolo? Neváhejte navštívit naše brněnské prodejny a e-shop.