Specialized Turbo Como – městský elegán nejen do města

Cyklistika nemusí být vždy jen o intenzivním sportování, honěním se za rekordy a sbírání odznáčků na Stravě. Cyklistika také může být příjemné trávení volného času nebo ekologický způsob dopravy. A přesně k tomu účelu byl stvořen model elektrokola Specialized Turbo Como.

Geometrie a výbava

Specifická geometrie tohoto modelu zaujme na první pohled. Jednoznačně ukazuje, že honba za rekordy Como vůbec nezajímá. Preferuje pohodlí. Krátká geometrie a vysoko položená řídítka ohnutá směrem k jezdci naznačují vzpřímený a velmi komfortní posed. Tomu dopomáhá i široké a silně polstrované sedlo a výrazně prohnutý rám, který umožňuje jízdu téměř v jakémkoliv oblečení. Na helmu však nikdy nezapomínejte!

turbo como

Aby bylo vše dotažené až do konce a Turbo Como skvěle plnilo svůj účel, tak součástí každého modelu je nosič, blatníky a integrované osvětlení. Krytý převodník a široké pedály s protikluzovou úpravou vylaďují kolo do posledních detailů. Kolo má i praktický stojánek, takže nemusíte řešit starosti s parkováním.

Pohon

A protože se jedná o elektrokolo, tak pohon je jistě to, co vás zajímá nejvíc. O watty navíc se stará motor Brose vyvinutý ve spolupráci s výrobcem Specialized tak, aby co nejlépe vyhovoval požadavkům kola. Díky tomu je jeho dopomoc plynulá, funguje na principu násobení síly jezdce, takže určitě za vás neudělá všechnu práci – pořád se jedná o formu aktivního pohybu. Proto je zapotřebí během jízdy řadit stejně, jako na běžném kole a ne měnit pouze režimy dopomoci.

Energii dodává plně integrovaná baterie o velikosti 460 Wh, která je naprosto dostačující i na celodenní vyřizování po městě nebo delší víkendovou vyjížďku po cyklostezce. Přibližné hodnoty dojezdu si můžete změřit v této kalkulačce, kde můžete nastavit svoji váhu a profil vyjížďky.

K dipozici máte 3 režimy dopomoci – eco, sport a turbo. Veškeré důležité informace jako je stav baterie, nastavený režim, ujetá vzdálenost, aktuální rychlost nebo aktuální čas, aby jste byli včas v práci najdete na přehledném a i na slunci dobře čitelném displaji. Režimy se snadno přepínají pomocí tlačítek u gripu, takže ovládání pohonu nerozptyluje během jízdy.

Pro koho se hodí?

Tento specifický model se hodí pro všechny, kteří se nehoní za rekordy, ale chtějí si užít pohodovou vyjížďku na kole nebo hledají pohodlný dopravní prostředek. S pomocí motoru se dostanete kamkoliv s lehkostí profesionálního závodníka, watty navíc vám ukážou zcela nový pohled na cyklistiku. Pohodlný posed ocení každý, pro kterého je běžný sportovní posed příliš nepohodlný. A pokud hledáte sportovnější variantu, doporučujeme se podívat na model Specialized Turbo Vado.