Specialized Epic HT – Lehčí, chytřejší, rychlejší …

Nejvyšší model hardtailu od americké značky Specialized Epic HT nabízí maximální efektivitu přenosu síly v kombinaci s dobrou prostupností terénem. Kolo je navrženo pro náročné XC závody i maratony, kde je rychlost rozhodující. Tento lehký a velmi tuhý rám je skvělým základem pro závodní raketu co hladce vystřelí do každého stoupání. Navíc je dostupný v karbonové i hliníkové variantě, takže si vybere opravdu každý. Pokud Vám to zní jako něco, co je přesně pro Vás, tak čtěte dál…

 

Začneme hliníkem

Vstupním modelem do světa závodních hardtailů je Epic HT Base. Lehký hliníkový rám osazený pohonem 2×11, který nabídne dostatečný rozsah pro prudká stoupání i rychlé rovinky. Na zakázku vyrobená vzduchová vidlice RockShox Reba RL se stará o pohodlí a důležitý kontakt předního kola s terénem. To vše za dostupnou cenu a protože se jedná o model z roku 2017, můžete ho mít od nás za zvýhodněnou cenu ZDE. Od roku 2018 byl hliníkový rám přenechán samostatnému modelu Chisel, který zdědil po svém předchůdci závodní geny a zůstal věrný hliníkovým slitinám. Kompletní nabídku modelů Chisel můžete vidět ZDE.

 

 

Specialized Epic HT Base 2017 Specialized Epic HT Base 2017

 


Karbonová trojka

Pro náročnější jezdce model nabízí karbonové varianty s rámem, který váží pouhých 1175 g! Závodní geometrie, lehký rám a kvalitní komponenty – to je mix, který Vám ušetří cenné vteřiny nebo jen zpříjemní tréninkové i rekreační vyjížďky.

Starší model Comp Carbon 29 2017 osloví speciálně vyladěnou vidlicí RockShox Reba RL 29, pohonem Shimano 2×11 a spolehlivými hydraulickými brzdami. Pokud Vás tento model oslovil, kompletní specifikace a cenu naleznete ZDE.

 

 

Specialized Epic HT comp carbon 2017 Specialized Epic HT comp carbon 2017

 

V modelovém roce 2018 se již naplno projevil trend jednopřevodníků. Díky absenci přesmykače se nejen ušetří váha, ale také odpadá nutnost myslet na řazení levou rukou. Navíc krása čistých, uklizených řídítek má své kouzlo. Přijatelnou cenou za ušetřenou váhu a vyšší pohodlí je posun převodů do nižší rychlosti, což poznáte pouze na asfaltových rovinách či na jiných extra rychlých úsecích. Změnou počtu zubů na převodníku lze pohon individuálně přizpůsobit, takže je vhodný jak pro zkušené závodníky, tak i pro méně zdatné jedince.

 

Specialized Epic HT comp carbon 1x 2018 Specialized Epic HT comp carbon 2018 1×11

 

Model Comp Carbon 2018 je dostupný ve variantě s jednopřevodníkem i s dvojpřevodníkem pro ty, co se nechtějí vzdát většího rozsahu. Speciálně přizpůsobená vzduchová vidlice RockShox Reba RL 29 zůstala. U verze s jednopřevodníkem se o řazení stará SRAM GX 1×11, dvojpřevodník nabízí vyvážený mix XT a SLX od Shimana 2×11.

 

Specialized comp carbon 2018 1x11 sram gx Specialized Epic HT comp carbon 2018 – 1×11 pohon

 


Expert pro náročné

Pokud Vás rozhodování mezi 1×11 a 2×11 nebaví, sáhněte po modelu Epic HT Expert. Ten je vybavený řazením SRAM Eagle 1×12 takže starosti o nedostatek převodů můžete hodit za hlavu. Obří kazeta s orlem nabízí stejný rozsah jako dvojpřevodníky. Model je také vybaven vidlicí RockShox SID 29 s technologií BRAIN, což je specialita značky Specialized. Unikátní jednotka sama otevírá i zavírá vidlici, ta reaguje pouze na rázy zespodu, nikoliv na tlak působící na řídítka při záběru. Vy se tak můžete plně soustředit na výkon, o vše ostatní se postará kolo.

 

 

Specialized Epic HT expert 2018 sram eagle 1x12 Specialized Epic HT Expert 2018

 

Ať už se Vám líbí kterýkoliv model Epic HT nebo i zcela jiný model od značky Specialized, na všechny získáte doživotní záruku na rám pro prvního majitele. U nás i první garanční prohlídku ZDARMA, která je podmínkou pro získání nadstandardní záruky. A jaký je Váš názor na Epic HT?


Ochutnávka z modelové řady Epic HT

Specialized Epic HT comp carbon 1x

Specialized epic HT comp carbon 1x11