Rokform držák telefonu na jízdní kolo

Nepustíte mobil z ruky a chcete jej mít i na kole stále po ruce? Nebo chcete využít mapové podklady, které máte v telefonu, popřípadě používáte svou oblíbenou sportovní aplikaci? Pak je tento držák tou nejlepší možnou volbou, jak bezpečně a kvalitně upevnit telefon na řídítka svého kola.

Základem je pevné uchycení telefonu na řídítka kola. To obstarává držák na kolo na fotce vlevo, spolu s gumovou samolepící páskou, která se aplikuje pod držák a zajišťuje tak držák proti přetáčení.

Dále je potřeba vybrat správné pouzdro, do kterého bude Váš mobilní telefon pasovat. V současné době firma Rokform nabízí pouzdra pro mobilní telefony značek Apple, Samsung a Google.  Pokud máte telefon jiné značky nebo chcete uchytit jiné zařízení nezoufejte, můžete využít držák s univerzálním adaptérem, který se dá nalepit takřka na vše, co si usmyslíte.

Všechna pouzdra mají integrovaný magnet a liší se tvarem dle zvoleného modelu telefonu. Například toto pouzdro určené pro model Apple iphone 5,5s a SE se skládá ze tří částí, které zaručí, že Vám telefon nevypadne opravdu v žádné situaci.

Integrovaný magnet můžete využít k uchycení na jakoukoli železnou podložku , pouzdro tak má vícero využití. Telefon můžete například uchytit na svůj montážní stojan a sledovat tak při servisování kola třeba etapu TDF.

Držák namontovaný na řídítkách silničního kola. Průměr řidítek řešit nemusíte, držák má veliký rozsah nastavení. Fantazie nemá hranic, můžete držák upevnit i na motorku nebo třeba na kočárek.

Dle typu telefonu, respektive jeho velikosti, můžete volit mezi dvěma možnostmi uchycení. Na výšku…

…nebo na šířku. Záleží, co Vám bude vyhovovat více, popřípadě jaký režim natočení obrazovky podporuje Vaše aplikace.

Další možností uchycení je držák na kolo Pro Series, který umožňuje montáž přímo na představec na místo víčka, kterým je kolo standardně vybaveno. Máte-li na řídítkách málo místa (např. teleskopická sedlovka, zamykání vidlice) je tento držák určen právě pro Vás.

Výhody

  • ušetříte oproti specializovaným GPS přístrojům, kde jejich cena, pokud obsahují mapové podklady začíná na 10.000 Kč
  • výběr z nespočtu různých aplikací, nejste tak limitování softwarem GPS přístroje
  • pokud se Vám ani práce nevyhne na kole, je možné třeba telefonní hovor vyřídit přímo z řidítek (ale opatrně)

Nevýhody

  • GPS přístroje určené přímo na kolo jsou většinou voděodolné, u telefonu už budete muset voděodolný model vybírat, ne každý vydrží vyjížďku v dešti
  • baterie telefonu se Vám bude docela rychle vybíjet, pokud budete mít display stále rozsvícený, což zkrátí i měřený dojezd
  • pokud se Vám nevyhne pád, je zde samozřejmě riziko poškození telefonu

Závěr necháme na Vás, zda převládají výhody či nevýhody, každý si najde své. Pro ty kdo v tomto držáku spatřili výhody firma Rokform vyrobila opravdu spolehlivý a kvalitní výrobek, který splní Vaše očekávání. Veškeré výrobky naleznete na našem eshopu www.kolasvorada.cz a pokud byste chtěli vidět držák naživo a osahat si jej, pár jich máme namontovaných přímo na vystavených kolech na naší prodejně Heršpická 7.

Těšíme se na Vaši návštěvu.