Recenze světla Specialized Flux 900

Pokud Vás ani tma nezastaví od toho vytáhnout kolo a vyrazit směrem k novým dobrodružstvím, tak kvalitní světlo je něco, bez čeho se neobejdete. Jeden zajímavý kousek nám nedávno přistál na prodejně a tak jsme se rozhodli, se na něj podívat trochu blíže… 

flux 900 light světlo na kolo specialized

Flux 900 se řadí mezi světla na kolo, která slouží k tomu, aby jste viděli kam jedete. Nemá externí baterii, kterou musíte připevnit na rám, ale zdroj energie má integrovaný přímo do hliníkového těla. Označení 900 skrývá maximální světelný výkon – 900 lumenů. Tato hodnota sama o sobě není nijak dechberoucí, na trhu můžete najít i výkonnější světla. Kouzlo tohoto světla se skrývá v detailech…

Co je na něm tak zajímavého?

První věcí, kterou nás Flux zaujal, bylo elegantní a snadné připevnění na řídítka. Součástí balení je držák včetně dvou redukcí na různý průměr řídítek, který je snadno nastavitelný. Díky tomu si světlo můžete jednoduše umístit tam, kde Vám to nejvíce vyhovuje. Navíc samotné světlo není s držákem pevně spojeno, ale je odnímatelné. Takže kvůli nabíjení či zastávce v oblíbené hospůdce není potřeba demontovat celý držák, ale stačí světlo vycvaknout.  

Výkon 900 lumenů umí využít na maximum…

Na druhý pohled jsme zjistili v čem je Flux jedinečný. Průměrný výkon 900 lumenů totiž umí využít na maximum. Každá ze dvou čoček svítí jinak, takže se navzájem doplňují a tím tvoří dokonale sladěné duo. První čočka svítí do dálky, druhá do šířky – díky tomu Vám poskytne mnohem širší světelný kužel než běžná světla. 

Další informace o světlu včetně srovnání s konkurenčním světlem Blackburn Central 300 najdete ve videu. 

Závěr

Kompaktní rozměry, kvalitní zpracování a praktičnost jsou vlastnosti, kterými se Flux 900 umí pochlubit. Takže pokud hledáte světlo, které velmi dobře svítí, snadno se montuje a něco vydrží, tak Specialized Flux je pro Vás správná varianta. Že přeci jen hledáte větší výkon? Flux 900 má silnějšího bráchu Flux 1200. který uspokojí i ty nejnáročnější. 


Všechny zmiňovaná světla najdete na našich prodejnách nebo e-shopu. A jestli Vás zajímá něco, na co jsme snad zapomněli, tak nám napište komentář zde pod článek nebo nám rovnou zavolejte.