Modelová řada Trek Procaliber pro rok 2021

Trek Procaliber je populární model z nabídky amerického Treku. Horské kolo s pevným rámem, který vyniká skvělým poměrem cena/výkon, nabízí nadstandardní doživotní záruku na rám a mikroodpružení Iso-Speed, které dodá více pohodlí při zachování tuhost rámu. Pro rok 2021 se dočkal nového rámu a řady dalších novinek, které jsme pro vás shrnuli již v předchozím článku. Tentokrát se podíváme na nabídku jednotlivých modelů…

Procaliber 9.5

Hliníkový model byl pro rok 2021 vyřazen z nabídky Procaliberů. Místo něj zaujal post dostupného sportovně laděného kola Procaliber 9.5. O pohodlí se postará vzduchová vidlice Rock Shox Judy SL se zamykáním na korunce vidlice. Najdete zde hliníková zapletená kola Bontrager Kovee TLR připravená na bezdušový provoz, kompletní sadu řazení Shimano Deore z řady M6100, která nabídne jednopřevodník a rozsah kazety 10-51, hliníkovou sedlovku a řídítka a spolehlivé hydraulické kotoučové brzdy Shimano. Hmotnost tohoto modelu je 11,8 kg. Tento model doporučujeme těm, kteří nyní jezdí na nějakém hliníkovém rekreačním kole a přemýšlí o sportovnějším a lehčím kole s lepším osazením. Cena se zastavila na 48 490 Kč (září 2020).

Trek Procaliber 9.5 marigold to radioactive red fade 2021

Procaliber 9.6

Chcete ušetřit půl kila, rychle zamknout vidlici pomocí páčky na řídítkách nebo mít oblíbenou sadu Shimano XT? Pak je pro Vás tou správnou volbou Procaliber 9.6. Najdete zde lehčí vzduchovou vidlici Rock Shox Recon se zamykáním na řídítkách, Mix 12-ti rychlostních sad s jednopřevodníkem Shimano SLX a XT s rozsahem kazety 10-51 zubů, hliníkovou sedlovku a řídítka. Váha tohoto modelu je 11,3 kg. Cenově vychází na 59 490 Kč (září 2020).

Trek Procaliber 9.6 matte carbon smoke/gloss trek black 2021

Procaliber 9.7

Lákají vás závody? Pak tu máme Procaliber 9.7, který je osazen kromě karbonového rámu i karbonovými zapletenými koly.

Pružení obstará oblíbená Rock Shox Reba RL se zamykáním na řídítkách. Funkci prvku Iso-Speed umocní karbonová sedlovka a ještě ušetří nějaké ty gramy. Karbonová jsou i řídítka, osazená populárními ESI gripy. O řazení se postará přepracovaná zcela nová sada pro rok 2021 Sram GX Eagle s rozsahem kazety 10-52, už Vás tak nezastaví opravdu žádný kopec. Již zmíněná karbonová kola jsou Bontrager Elite 23, která nabízejí doživotní záruku na výrobní vady ale i službu carbon care která nabízí rozšířenou záruku i na poškození kol způsobena pádem či jinou nehodou. Bezpečné zastavení mají na starost hydraulické brzdy Shimano MT500 s krátkou nastavitelnou páčkou.

Díky těmto vylepšením se váha dostala pod hranici 11 kg, konkrétně na 10,5 kg. Cena závodně laděného hardtailu pro náročnější je 77 990 Kč (září 2020).

Trek Procaliber 9.7 marigold/lithium grey 2021

Procaliber 9.8

Nejvýše stojí v modelové řadě Procaliber 9.8, tady už moc místa na kompromisy nezbylo. Najdete zde vidlici FOX performance 32 s lockoutem na řídítkách, karbonová kola Bontrager Kovee Elite s šířkou ráfku 30mm, kompletní sadu Shimano XT a to včetně brzd, karbonová řídítka i sedlovku, sedlo s titanovými ližinami nebo ESI gripy. Celková hmotnost se tak podařila stlačit na rovných 10 kg. Tento model doporučujeme náročným uživatelům, kteří hledají lehké, hbité a univerzální horské kolo. Cena top modelu je 93 990 Kč (září 2020).

Trek Procaliber 9.8 crystal white/trek black 2021

Závěr

Trek Procaliber je skvělé řešení pro sportovně založené cyklisty, kteří hledají univerzální horské kolo. Hravě s Vámi zvládne celodenní výlety po smíšeném povrchu, víkendovou trailovačku i hobby závod na náročném XC okruhu. Z nabídky modelů si vyberou i náročnější uživatele. Kompletní nabídku najdete na našem e-shopu, a pokud si s výběrem přeci jen nevíte rady, zastavte se na naši prodejnu Trek Flagship store v Brně, kde Vám rádi s výběrem pomůžeme.