Dostupný parťák na traily – Trek Roscoe

Bikeparky a trailové stezky rostou jako houby po dešti a není se čemu divit. Bezpečné a značené trasy lesem, postavené pro horská kola nabízí skvělou možnost jak aktivně trávit volný čas. Prostor je zde pro každéhood začátečníků a dětí až po ostřílené bajkery. Stačí zvolit správné středisko a upravit rychlost jízdy svým možnostem a zkušenostem. No a pokud už jste kouzlo trailů objevili a nyní hledáte nové dostupné kolo, se kterým vás to na trailech bude bavit ještě více, tak čtěte dál…

Trek Roscoe je trailový hardtail – ano čtete správně i s kolem s pevným rámem může být na trailech sranda. Největší zásluhu na tom mají „pluskové“ pláště, které poskytují tlumení navíc a hlavně skvělou přilnavost. Takže se naučíte klopit zatáčky jako nikdy předtím. Nechybí ani teleskopická sedlovka, která vám umožní získat větší prostor pro manipulaci s těžištěm. Díky absenci složitého rámu a zadního tlumiče startuje Roscoe na ceně lehce přes 20 tisíc.

Základní Roscoe 6

První z modelové řady Roscoe nabízí lehký hliníkový rám, boostové osy, „pluskové“ pláště o rozměru 27,5 x 2.8 a kvalitní hydraulické brzdy. O pohon se stará spolehlivá sada Shimano Deore 1×10, která svým rozsahem bude na trailové ježdění bohatě stačit. To u kola s cenovkou stejnou jako najdete u základních horských kol pro rekreační ježdění není vůbec špatné. Nižší cena je znát na pružinové vidlici a absenci teleskopické sedlovky, kterou najdete až u vyššího modelu Roscoe 7. Rám s doživotní zárukou je však stejný jako u dražších modelů a o trailové prvky jako je jednopřevodník a široké pláště se skvělou přilnavostí také nepřijdete. Roscoe 6 se tak skvěle hodí pro sezónní víkendové trailaře nebo pro ty, kteří se chtějí tento styl ježdění teprve vyzkoušet.

Trek Roscoe 6 Quicksand 2020

Oblíbený Roscoe 7

Tento model je již osazen teleskopickou sedlovkou, která se snadno ovládá pomocí páčky na řídítkách. V mžiku tak přeměníte Roscoe 7 ze šlapacího módu do sjezdového a naopak. O pohon se stará nová sada Sram SX Eagle, která činí dvanáctirychlostní sady dostupnější i pro levnější modely. Rozsah kazety 11-50 zubů je stejný jako u vyšší sady Sram NX Eagle. Vylepšení najdete i u vidlice, tak je vzduchová s 120 mm zdvihu (u velikosti XS a S pouze 100 mm zdvihu z důvodu zachování stejných jízdních vlastností i u menšího rámu). Roscoe 7 tak nabízí skvělý poměr cena/výkon a je tak nejoblíbenějším kolem z celé modelové řady. Díky lepší vidlici a teleskopické sedlovce uspokojí i náročnější uživatele.

Trek Roscoe 7 Teal 2020

To nejlepší nakonec – Roscoe 8

Pokud přeci jen chcete něco lepšího, podívejte se na model Roscoe 8. Ten nabízí pohon Sram NX Eagle se stejným rozsahem, ale nižší váhou než základní Sram SX Eagle. Nešetřilo se ani na vidlici. RockShox 35 goldvětší průměr nohou, takže je tužší a díky tomu je kolo lépe předvídatelné i v náročných pasážích. Kromě toho je vidlice lehčí a má plynulejší chod díky tlumící patroně Motion Control. Posledním rozdílem oproti modelu Roscoe 7 jsou brzdy s kratší nastavitelnou páčkou, která zajistí větší brzdný účinek a možnost přizpůsobení vašim potřebám. Tento trailový bajk, který uspokojí i náročnější uživatele se dostanete na cenu pod 40 tisíc korun.

Trek Roscoe 8 Matte Black/Red/Marigold Fade 2020

Něco málo na závěr

Roscoe nabízí také pár dalších detailů, které umí potěšit. Zastánce bezdušáků jistě potěší, že kola jsou na tuto možnost připravená. Pláště i ráfky jsou kompatibilní, takže stačí vytáhnout duši, nalít tmel a vyrazit. Příznivci bikepackingu nebo ti, kteří chtějí univerzální kolo i na dojíždění do práce či delší výlety, ocení montážní body připravené pro nosiče či stojánek. A pro dámy se nabízí i dámské verze, které jsou v krásných barvách a mají jinak tvarované dámské sedlo. Trek Roscoe je tak skvělý parťák pro víkendovou zábavu na trailech i výlety v terénu. Díky své nízké ceně a skvělé výbavě si získal srdce nejednoho našeho zákazníka.