Cannondale Synapse – i silnička může být pohodlná!

Co si budeme povídat, české silnice nepatří mezi ty nejhladší. Po rozbitém asfaltu to na tuhé závodní žiletce není úplně to pravé ořechové. Naštěstí existuje řešení – silniční kolo, které je pohodlné, ale zároveň i rychlé. Prostě ideální stroj na polykání kilometrů i na nekvalitním asfaltu. Jmenuje se Cannondale Synapse

 

synapse, cannondale, 2018, gravel bike, pohodlná silnička, silniční kolo

 

Představení modelu

Synapse je pohodlnější brácha závodního silničního modelu Supersix. Byl stvořen jako vytrvalostní závodní stroj, proto má jinou geometrii a rám je navržen tak, aby více pohltil rázy od kol. Díky tomu má pohodlnější posed a příjemnější projev na nekvalitní silnici. To ocení nejen vytrvalostní jezdci, ale i běžní smrtelníci, kteří si prostě chtějí užít silniční cyklistiku. Pohodlí je i přizpůsobena maximální šířka pláště 32c – oproti 28c u modelu Supersix. Vyšší plášť pohltí více vibrací a rázů, takže je to další prvek, který zlepšuje pohodlí. Pevné osy, které upevňují kola k rámu, také hovoří o připravenosti kola na horší podmínky. V součtu tak můžeme mluvit o lehčí verzi populární skupiny kol – Gravel bike. Tedy silničních kol, které snesou i jízdu po šotolinových cestách. Přesto všechno nezapomněl na své závodní geny, pořád mluvíme o rychlém silničním kole!

 

Slušný základ

Karbonový rám, kvalitní sada shimano 105 a kotoučové brzdy – to jsou přednosti kola Synapse Carbon Disc 105. Tento kousek je ideální pro ty, kteří chtějí tréninkový stroj nebo parťáka na spalování kalorií. Hydraulické brzdy bez námahy ubrzdí i dlouhé a rychlé sjezdy, pohon nabízí dostatečný rozsah i pro ty, kteří si fyzičku teprve musí vydřít. Černobílý design je nestárnoucí klasika, takže kolo vás bude bavit i mnoho dalších sezón.

 

Synapse, shimano 105, carbon, karbon, silniční kolo, gravel bike, cannondale

 

Robustnější chlapík

Protože Cannondale zná potenciál pohodlného rámu, tak nabízí i variantu s přívlastkem SE. A co že to vlastně znamená? SE je označení pro robustnější provedení modelu, u Synapse to znamená pláště 700x30c již v základu a širší ráfky. Tento kousek je tak rovnou připraven na objevování nových cest, kde ani konec asfaltu vás nezastaví. Označení gravel bike mu sluší.

Cannondale Synapse Carbon Disc Ultegra SE v zajímavé šedé barvě je osazený sadou Shimano Ultegra, hydraulické kotoučové brzdy nesmí chybět. Neotřelý vzhled doplňují hnědé boky plášťů a kliky Hollowgram Si s převodníkem SpideRing. Za hvězdu tak budete na silnici, na šotolině i na zahrádce u zasloužené odměny. Obdivné pohledy si už musíte počítat sami. Navíc si tohoto krasavce můžete u nás vyzkoušet! Zaujal nás natolik, že jsme jej zařadili do naší testovací flotily.

 

Synapse SE, Cannondale, silniční kolo, Gravel bike

 

 

Zářící raketa

Elektrické řazení už dávno není žádné Sci-fi, u silničních kol jde o běžnou výbavu high-end modelů. Žádná lanka a bowdeny a dokonale přesné řazení je snem úplně každého, kdo někdy seděl na kole. Bezdrátové řazení RED eTap vše splňuje a právě tím je vybaven Synapse Carbon Disc RED eTap. Integrovaný držák na navigace Garmin a úžasně zářívá barva už je jen třešničkou na dortu. Tahle raketa pouze čeká, až to společně s ní odpálíte za novými zážitky. 

 

synapse RED etap, cannondale, silniční kolo, gravel bike karbon

 

Prémiovka pro náročné

Někdo se spokojí jen s tím nejlepším – a to je dobře. Vrchol modelové řady obsadil temný oř Synapse Hi-Mod Disc RED eTapNa tomto kousku už prostě nemáte co ladit – už je vyladěný k dokonalosti. Bezdrátová elektrická sada RED eTap, lehká a tuhá karbonová kola, která zvládnou i bezdušové pláště a prémiový karbonový rám Hi-Mod vyrobený z balistického karbonu. Odolnost a perfektní vlastnosti ověřené v armádě předurčují rám k zdolání všech výzev. 

 

synapse SE, cannondale, silniční kolo, gravel bike


Pokud vás zaujal tento model tak ZDE můžete najít celou naší aktuální nabídku. Navíc celý modelový rok Synapse 2018 můžete koupit již za výhodné posezónní ceny a kousky rychle mizí takže neváhejte! Pokud přeci jen ještě váháte, tak doživotní záruka na rám, první garanční prohlídka ZDARMA a zákaznická karta se kterou získáváte slevu 10 % vás určitě přesvědčí.

Cannondale Synapse Carbon Disc Ultegra SE SGY 2018

synapse cannondale gravel bike se ultegra karbon