Návod na registraci kola Specialized

Koupili jste si nové kolo Specialized? To je skvělá zpráva! Nezapomeňte však dokončit nákup registrací svého kola na stránkách výrobce. U nových kol je registrace podmínkou pro případné uplatnění doživotní záruky na rám. Byla by škoda se o tuto výhodu značky ochudit kvůli pár minutám. Jak taková registrace vypadá vám ukážeme v tomto článku.

1. krok vytvoření nového účtu

Na stránkách výrobce www.specialized.cz v pravém horním rohu zvolíte tlačítko přihlásit.

Pokud zde účet ještě nemáte, můžete se registrovat.

Vyplníte svoje údaje a nezapomeňte vytvořit bezpečné a silné heslo, které předchází zneužití účtu třetími stranami. Heslo musí obsahovat alespoň 8 znaků, minimálně jedno velké písmeno a minimálně jednu číslici. Mějte na paměti, že jméno účtu se pro účely registrace kola musí shodovat s jménem uvedeným v záručním listu kola a na faktuře. Doživotní záruka na rám se vztahuje pouze na prvního majitele.

2. krok přihlášení

Po vytvoření zákaznického účtu se můžete na stránkách přihlásit.

3. krok registrace nového kola

V administraci účtu najdete kategorii registrovaná kola.

Zde můžete přidat nově zakoupené kolo Specialized.

K registraci kola budete potřebovat znát sériové číslo rámu. To najdete v záručním listu nebo přímo na nálepce na rámu kola. Sériová čísla začínají písmeny WSBC.

Dále vyplníte informace o prodejci a datum nákupu – datum vystavení faktury či účtenky. Abyste měli všechny doklady od kola na jednom místě, můžete si doklad o koupi naskenovat či nafotit a uložit k registrovanému kolu. Není to ale povinné.

V dalším kroku uvidíte náhled Vašeho kola. Pokud je vše správně a údaje sedí, můžete registraci potvrdit.

Pro skutečné fanoušky značky je zde možnost registrace více kol. Kolo by mělo být vždy registrované přímo na kupujícího, tak aby údaje v účtu seděly s údaji na dokladu o koupi.

A je hotovo!

To je k registraci kola vše. Registraci nového kola je nutné učinit do 90 dní od koupi. Papírový záruční list ještě nevyhazujte, zatím je stále potřebný. Pokud máte k registraci, záruce či čemukoliv jinému nějaké otázky, neváhejte se na nás obrátit :).