Když KOLA SVORADA tak něco o tom, po kom se to jmenuje

JÁN SVORADA není jen jméno…

28. srpna 1968 se v Trenčíně narodil české matce a slovenskému otci – závodnímu cyklistovi.  Ve dvanácti letech jede první závod, o dva roky později má první medaili z mistrovství republiky a za další rok poprvé startuje v reprezentačním dresu. V osmnácti dosahuje první mezinárodní úspěch – 5. místo na mistrovství světa v kategorii juniorů. Rok na to se stěhuje na Moravu – rukuje do Dukly Brno. Ve dvaadvaceti letech vítězí nejen ve třech etapách, ale i v celkové klasifikaci Závodu míru. Má štěstí, protože se píše rok 1990 a tak na rozdíl od svých předchůdců už může svobodně odejít k profesionálům, konkrétně do Itálie. Tam pak stráví 14 sezón v jediném týmu (byť pod různými názvy). 

Jeho 75 profesionálních vítězství je fantastické číslo, zahrnuje také 11 etap na Grand Tours – 5x Giro d´Italia, 3x Vuelta Espaňa i Tour de France – včetně asi nejslavnějšího vítězství v poslední etapě Tour 2001. To jsou čísla, kterých v historii světové cyklistiky dosáhl málokdo…

Pro ty, co „Jančiho“ znají, je to především perfekcionista, který dělá věci buď na 100 procent, a nebo raději vůbec. Jiná cesta do světové špičky v žádném oboru ani nevede… 

Cílevědomost, pořádkumilovnost, snaha o neustálé zlepšování, spolehlivost – v tomhle si z něj i v našem podnikání bereme příklad a snažíme se k věcem přistupovat podobně.

Je nám jasné, že hlavně některým mladším zákazníkům a těm, kteří závodní cyklistiku nesledují, nemusí jeho jméno časem nic říkat. Nevadí – pro nás to není ani tak o známém jméně, ale o tom, že za firmou jako jeden ze spolumajitelů stojí člověk, který je pro všechny, co ho poznali, garancí opravdu profesionálního přístupu ke všemu.