Custom design silničních treter od malíře Toma Havláska

Pohled na „custom paint shoes“ nebo „cycling art shoes“, prostě ručně malované cyklistické tretry nás asi baví všechny, různá témata, barvy, vzpomínky či symbolika.

Pokusy o propojení neobvyklých světů umění a cyklistiky vždycky přinášejí emoce, od nadšeného přijetí až po dramatické odsouzení. K jednomu takovému spojení došlo na Moravě, konkrétně v Brně. V ateliéru známého českého umělce Toma Havláska vznikl unikátní a v Česku dosti výjimečný projekt.

Tom Havlásek se svými díly nejprve dostal do povědomí fanoušků motorismu. Po seznámení s lidmi kolem Jána Svorady objevil i cyklistiku – ta se stala jak motivem jeho nových prací, tak i jeho koníčkem….

Proto přišel Richard Krejčí z týmu Kola Svorada s poptávkou a projektem „art tretry“, o kterém už déle snil právě za Tomem.

Zadavatel a spolumajitel firmy Kola Svorada Richard Krejčí projekt komentuje:

Chtěli jsme dát Tomovi příležitost k jeho seberealizaci a pokusit se tak propojit svět cyklistiky se světem umění. Dostal absolutní volnost v zadání a my věřili, že svůj rukopis z velkých pláten, přenese i na tretry Specialized Torch 3.0

Umělec Tom Havlásek se k projektu vyjádřil:

Když jsem tretry viděl poprvé, byly jako čistě bílé plátno, pár týdnů jsem kolem nich v ateliéru chodil a vnímal jejich tvary a plochy. Měl jsem zcela volné ruce a věděl jsem, že výsledek bude překvapením pro všechny. Potom přišel ten správný den a já si tvorbu moc užil. Snažil jsem se o to, ušít design Richardovi na míru a zároveň se vyjádřit v mém oblíbeném expresivním stylu.

Vzniklo tak výjimečné a originální dílo pod společnou značkou Kola Svorada + Tom Havlásek art.

Výsledek posuďte z fotografií sami! Líbí se Vám?