KOLA SVORADA se stává součástí rodiny SPECIALIZED

Když jsme před 20 lety otvírali naši první cykloprodejnu na ulici Špitálka v Brně, byla to popravdě řečeno rozhodně víc shoda různých náhod než cílený a promyšlený podnikatelský plán. Ale přežili jsme nejrůznější období, párkrát nám bylo hodně úzko, ale vytrvali jsme. Dotáhli jsme to na tři krásné obchody a e-shop s prodejem do celého Česka i do zahraničí, roční tržby kolem 100 milionů korun, přes jeden a půl tisíce prodaných skvělých kol ročně a především desetitisíce spokojených zákazníků. Máme ve svých řadách přes dvě desítky zkušených a nadšených kolegů a bez nadsázky jsme ve svém oboru špičkou ve střední Evropě. 

Mohlo by se zdát, že takovým jako my patří budoucnost. Jenže všechno se mění a my jsme si toho velmi dobře vědomi. Období Covidu raketově zrychlilo změny v chování zákazníků – koupit si předsložené kolo v krabici z pohodlí svého obýváku už není nic mimořádného, zákazníci si informace posbírají v on-line prostředí. A nákup v době, kdy se to hodí ne prodejci, ale zákazníkovi, je téměř rozhodující parametr.  Stejně jako maximální šíře nabídky a okamžitá dostupnost. A to jsou požadavky, které zvládnou uspokojit jen ti nejsilnější s obrovskou skladovou zásobou. Změny v nákupním procesu samozřejmě neznamenají 100% přesun prodejů do on-line prostředí. Kamenné prodejny mají a budou mít i nadále obrovský význam. Jenže jiný než dřív. Musí nabídnout zážitek, osobní zkušenost a obecně – něco víc, než to, co si zákazník najde na internetu. A to je pro nezávislé prodejce, kteří potřebují především vydělat na zboží, nájem, mzdy a další náklady těžko řešitelný úkol. Není proto překvapením, že v USA už dnes jsou stovky maloobchodních prodejen ve vlastnictví nejvýznamnějších světových značek SPECIALIZED a TREK a další přibývají nejen v Americe, ale postupně i v Evropě. 

Posoudili jsme všechny argumenty a zjistili, že cesta vpřed je jen jedna – mnohem bližší spolupráce s jedním ze světových gigantů v oboru. Proto se od 3. 10. 2022 stávají naše prodejny i e-shop součástí lídra v oboru – značky SPECIALIZED

Co se mění a co zůstává? Změní se málo a přitom hodně. I nadále nás najdete na dosavadních místech, vaši oblíbení prodejci nebo mechanici jsou vám stále k dispozici. Dál pro nás bude zákazník na prvním místě. Veškeré záruky, možnost reklamací všech dosud prodávaných značek, bezplatné garanční prohlídky, dárkové poukazy – vše přechází bezvýhradně na nový subjekt

Se značkou SPECIALIZED za zády vám ale nově budeme schopni nabídnout mnohem širší nabídku produktů. Už brzy představíme nové projekty, na které bychom si sami nikdy netroufli. Jedním z nich bude SPECIALIZED DELIVERY – dovoz nového kola až domů.

Jsme přesvědčení o tom, že takové špičkové služby a produkty budou v nové době schopni nabídnout jen ti nejsilnější. A my spolu se SPECIALIZED se budeme ze všech sil snažit o to, abychom pro vás byli ti nejlepší.

Děkujeme všem našim zákazníkům za dosavadní důvěru a těšíme se na další spolupráci!